Întâlnirea cu Elena Ilash s-a întâmplat din pricina unei rugăminți adresate unui prieten, regizorul Radu Dinulescu, de a mă pune în legătură un cu artist plastic pentru un proiect cultural. O vreme doar telefonul a fost intermediarul pentru producerea proiectului. Așa s-au născut ”Atelierele Construcția de la Ineu”, un proiect co-finanțat de AFCN, prin care , cu alți patru sculptori, am regenart urban un parc din orașul Ineu.

Invitația la Simpozionul de sculptură de la Arad, din acest an a venit firesc pentru sculptorul Elena Ilash. Însă, m-a susrprins cu o întrebare: pot să lansez și cartea mea de poezii?

Am scris și eu poezie, ba chiar am fost premiat pentru volumul de debut. Dar am renunțat să mai scriu versuri, fiindcă nu mai eram niciodată mulțumit de ceea ce ieșea. Din cauza asta, am devenit foarte circumspect la orice invitație la lectură a vreunui pretins poem. 

Și, totuși, citindu-i poemele, am înțeles că de la imaginea unui artist urcat pe un bolovan de cinci tone, cu picamerul în mână, sau tăind piatra  cu un polizor de 2500 de wați, la cuvântul pus pe hârtie, e un drum scurt. Cam cât un gând. Pornit din aceeași inimă de artist. Cea care bate pentru a dărui și a împărtăși trăirile sale.

Prin urmare, vă invit să participați la o lansare de carte inedită, în Parcul Eminescu, din Arad, vineri, 29 septembrie, ora 16,00, chiar printre sculpturile Simpozionului, una dintre acestea aparținându-i Elenei Ilash.